Schooljaar 2017-2018
 

Een zusje voor Daan

Op 13 februari 2018 zijn Daan en Siem trotse grote broers en Jikke stoere grote zus geworden van zusje Dieuwke. Van harte gefeliciteerd! We hebben op Valentijnsdag een prachtig spandoek geplaatst in de tuin.
 
 


Groep 7 en 8 aan de macht

Op 26 januari 2018 heeft onze groep in het kader van burgerschapsvorming meegedaan aan de bijeenkomst Groep (7 en) 8 aan de Macht, georganiseerd door de gemeente Bronckhorst. In het gemeentehuis deden leerlingen van verschillende scholen mee aan workshops, kregen zij een rondleiding en werd er een heuse kinderraadsvergadering gehouden, onder begeleiding van de burgemeester. De Garve werd tweede met ons plan om de leefbaarheid in onze omgeving te vergroten: activiteiten georganiseerd voor en door kinderen.

                        

                                            Onderzoeken

De eerste weken in 2018 stonden in het teken van Onderzoeken. Onderzoeksvragen stellen, onderzoekjes opzetten en uitvoeren, op zoek gaan naar antwoorden, ontdekkingen doen... In onze groep hebben we onder meer zuren en basen ontdekt, geŽxperimenteerd met oppervlaktespanning en zijn we te weten gekomen dat geluid te maken heeft met trillende lucht.

                        

                        Sneeuwpret
5 december: Sinterklaas!

Sinterklaas, Pieten, prachtige surprises, mooie gedichten, het Grote Pepernotenspel en dus ook heel veel pepernoten: een gezellige dag! Nog veel meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.
 

         

         

         Persoonlijke projecten

Hier en daar zijn leerlingen bezig met eigen projectjes: ze verzinnen zelf wat ze willen doen en gaan aan de slag. Zo maakten Eva en Yvette een quiz helemaal in het Engels en organiseerden Kaja en Mahre samen een proefjescircuit.
 

 

       

       Informatieavond Voortgezet Onderwijs

Na wat gegiechel over het woord 'speeddaten' vroegen de kinderen de brugklassers (onze groep 8 van vorig jaar) het hemd van het lijf. Boeken, tablets, kaften, introweek, lokalen, leraren in alle geuren en kleuren, vakken, cijfers, te-laat-briefje halen.... We weten er nu (bijna) alles van!
                                                                                                              Afbeeldingsresultaat voor smiley

         

                                                                         
                                          


Techniek
Groep 7 heeft een ochtend aan allerlei techniekopdrachten gewerkt onder begeleiding van de vrijwilligers van Techniek op Locatie. Het was weer een groot succes, de kinderen genoten!

                                                                 

                     

                     

                                                      

Ook gaan de kinderen uit groep 7 en 8 om de week aan de slag met de opdrachten uit onze techniektorens.

                                          

                                                                                                                                                


Samenwerken

Alle groepen hebben in het kader van het IPC gewerkt aan de vaardigheid Samenwerken. Zo bouwden de kinderen in 7/8 in groepjes een zo hoog mogelijke toren en werden er prachtige (en werkende!) knikkerbanen ontworpen en gemaakt.

            
            

                                                          


 

We vliegen het schooljaar 2017-2018 in!