Groep 5/6

Wij zijn de kanjers van groep 5 en 6. Het leren lezen hebben we nu goed onder de knie. Elke dag lezen we om kilometers te maken en oefenen zo ook onze woordenschat en het begrijpend lezen. Begrijpend lezen doen we ook met Nieuwsbegrip. Elke week krijgen we een tekst over een onderwerp in het nieuws. We leren strategieŽn: Voorspelen, Voorkennis, Vragen en Visualiseren. 
Dagelijks rekenen we. De tafels leren zijn belangrijk in deze groep. Ook hoofdrekenen tot 100 moet flink geoefend worden. Wat we leren aan spelling kunt u zien op de kaarten die hangen op de ramen. De belangrijkste categorieŽn zijn de molen en de mollen woorden. Als we deze goed kunnen, maken we de meeste woorden goed (80%). Dus u begrijpt dat we hier dagelijks met een dicteetje aan werken.
's Middags doen we IPC. Via een thema bijvoorbeeld het vliegveld of machines en uitvindingen. We leren zo veel over de wereld.  We doen proeven, ontdekken van allles, maken verslagen. Kortom genoeg te doen in deze groep.


Muziek in groep 5/6 

Elke donderdagochtend hebben we in de groep muziekles van echte muzikanten. Eerst was er gelegenheid om alle instrumenten uit te proberen. Vervolgens hebben de kinderen een instrument gekozen, waar ze graag verder mee willen oefenen. Na slechts enkele lessen kunnen de kinderen nu al een liedje spelen. De kinderen zijn super enthousiast. En ik ben als leerkracht apetrots op alle kinderen! Aan het einde van het jaar komt er een spetterend optreden, waarin de kinderen samen als orkest hun muzikale talent laten horen!