Groep 1/2  "Ons spelen is ons leren!"

Dit is het motto van onze groep. In onze groep wordt namelijk heel veel gespeeld. Daar leren we veel van. We hebben altijd een thema en daar werken we wel zes weken aan. Bv heksen in de herfst, op vakantie... spelen met de beren. Het is altijd leuk en we leren er veel over!

We beginnen 's morgens in de kring. Dan doen we iets met taal. Daarna gaan we naar buiten. Weer terug in de klas gaan we lekker spelen. Als we zin hebben in eten, dan mag dat ook. Het restaurant is tot 11.00 uur geopend. Ondertussen gaat onze juf met groepjes kinderen in de kring of aan tafel. We spelen dan iets met taal, rekenen, leren een techniek of spelen een spel.
We sluiten dan af met een grote kring en gaan vervolgens samen eten. Dan is het weer tijd om naar buiten te gaan. Na het spelen buiten gaan we in de kring en spreken de dag door en geven elkaar complimenten.

Onze juf doet veel met de computer. Daar schrijft ze op wat we allemaal doen. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.


Sinterklaas in groep 1 /2 

Op maandag 19 november kwam juf Sisca in de groep om een brief te brengen. De brief was van Sinterklaas. In de brief stond dat Sinterklaas heel graag zijn verjaardagsfeest bij ons in de klas wil komen vieren. De spiekpiet was al langs geweest maar die was zich een hoedje geschrokken. De klas was helemaal nog niet klaar om een feestje te vieren. Dus Sint moest er nog even over denken of hij wel zou komen. Of hadden de kinderen misschien een idee hoe dit op te lossen?

Eerst hebben we met de kinderen een woordweb gemaakt wat er allemaal nodig is voor een feestje. En hoe weet Sinterklaas dat hij wel bij ons kan komen.

Kinderen zijn aan de slag gegaan met het maken van versieringen zoals tekeningen, slingers, vouwwerkjes. Dit is allemaal nodig om de klas gezellig te maken. Ook maken sommige kinderen een uitnodiging voor Sinterklaas zodat hij weet dat hij echt wel moet komen om zijn feestje te vieren.

Ook zijn we hard aan het oefenen met de liedjes en de muziek, zodat we tijdens zijn bezoek kunnen zorgen voor een echt feest.


Buitenspelen op het kleuterplein 

Op dit moment zijn de kinderen in de kleutergroep tijdens het buitenspelen weer druk in de weer met de houten blokken en planken. Dagelijks worden er mooie bouwwerken van gemaakt. Zo zijn er al verschillende restaurants, huizen en restaurants met bezorgservice gemaakt. Op de foto is een huis gemaakt met televisie.