Werkzaamheden en activiteiten rond de school in de zomervakantie

13-07-2020
Beste dorps- en buurtbewoner,

De komende tijd staat er het nodige op het programma van De Garve. Graag willen we u daarover informeren.
Afscheid groep 8 14 juli
 
Op dinsdag 14 juli nemen we afscheid van groep 8. Dit gebeurt in de PKN kerk tegenover de school. I.v.m. de corona maatregelen zijn de pauzegedeeltes op de parkeerplaats van de  school. De avond duurt tot 23.00 uur. Er is geen muziek. Dat gebeurt allemaal in de kerk.
 
IKC Avonturijn

Het IKC kinderopvang gedeelte kent geen vakantie. Dit gaat de hele vakantie op de maandag, dinsdag en donderdag door. Het zijn echter beperkte aantallen kinderen die gebruik maken van de school.
 
Renovatie/aanpassingen
 
In de zomervakantie krijgt de school inpandig een grote renovatie. We verwachten hier buiten geen overlast van. Wel kan er af en toe materiaal geleverd worden.
 
In week 32/33 worden zonnepanelen geplaatst. Hier komt wel het nodige materiaal voor. We weten nu niet exact welke dag, maar de panelen moeten op het dak worden aangebracht. Hiervoor komt een kraan. Als u de exacte dag wilt weten kunt u over enkele weken contact opnemen met
Zevenbergen Zonne-energie
Halteweg 13, 7122 MB Aalten
Tel.: 06-19405615 (Margreet)
 
Tijdelijke wegafsluiting vanwege ANWB Streetwise 3 september 2020
 
 
Op 3 september a.s. komt ANWB Streetwise op IKC De Garve. ANWB Streetwise is een verkeersprogramma dat alle kinderen van de basisschool leert om beter om te gaan met het huidige verkeer. Wij vinden het belangrijk die 'straatwijsheid' mee te geven en bieden de kinderen graag ANWB Streetwise aan. 
 
ANWB Streetwise wordt grotendeels op school gegeven. Alleen de leerlingen van de Bovenbouw de Berk (voorheen leeftijd groep 5 en 6), hebben  hun les op straat. Zij leren over de remweg van een auto en het gebruik van een veiligheidsgordel en stoelverhoger. Bovendien ervaren de kinderen in een lesauto, door zelf te remmen (dubbele bediening), wat de remweg is en dat een auto niet gelijk stilstaat. De les wordt gegeven door professioneel opgeleide instructeurs van de ANWB.
 
Om optimale veiligheid te waarborgen is de Dorpsstraat  vanaf Baron van der Heijdenlaan tot  Hackforterweg op 3 september van 10.30 tot 12 uur  voor al het verkeer afgesloten. De gemeente heeft toestemming verleend voor de wegafsluiting.
 

 
We rekenen op uw begrip in deze zaken en zullen ervoor zorgen dat de overlast tot een minimum beperkt blijft.