Voorleesevent: Iedereen leest

25-04-2020
De komende 15 dagen zullen de juffen van De Garve elke dag voorlezen. De link verschijnt dagelijks op de website onder het kopje actueel. Alle 15 medewerkers doen mee! Spannend is dat ze allemaal tijdens het lezen een letter presenteren. Je moet goed opletten, want iedereen heeft een andere letter. De letters vormen een zin met 4 woorden. De zin kunt u inleveren op school. Onder de goede inzenders verloten we 2 boeken. Voor de onderbouw een en voor de bovenbouw een!. Maar we dagen ook de inwoners van Vierakker en Wichmond uit. Ook u kunt meedoen!
Klik hier voor het promotie filmpje

Klik hier om bij de video pagina te komen

 
Lees gewoon voor!!!!Waarom? Voorlezen belangrijk is!
 
Voorlezen is niet alleen leuk, maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan
 
In de tweede plaats leren kinderen goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert ook de fantasie van het kind.
Afhankelijk van het onderwerp van het boek leert het kind ook veel over de wereld om zich heen, waardoor hij/zij meer grip krijgt op de directe wereld om zich heen. Voorlezen over een onderwerp waar het kind op dat moment erg mee bezig is (angst, dood, ziekenhuisopname, enz.) kan ook steun bieden en een goede manier zijn om met het kind in gesprek te komen over deze onderwerpen.
 
Maar ook het gevoel van veiligheid dat kinderen krijgen, het plezier dat kinderen beleven aan het voorlezen en de exclusieve aandacht die ze krijgen tijdens het voorlezen, zijn van belang voor de ontwikkeling van het kind. En het samen lezen van een boek kan ook helpen rust en regelmaat te brengen. Kinderen komen tot rust tijdens het voorlezen en door op vaste tijden voor te lezen kan er regelmaat en vaste structuur in de dag geboden worden. Zo kan voorlezen een goed onderdeel zijn van het ritueel voor het slapen gaan.
 
Tips:

Laat uw kind dagelijkse oma of opa bellen en hun voorlezen.
 
Vraag of opa en opa, of iemand anders, bellen en via de telefoon voorlezen aan uw kind.
 
Maak filmpjes van het lezen van uw kind en zeg dat u de mooiste bewaart voor…..!! Of mail deze naar de juf.
 
Kopieer via Pinterest een leesbingo. Alles gehaald, dan krijgt uw kind als beloning….
 
Lees samen met uw kind en lees om de beurt een regel.
 
Spreek een tijd af dat iedereen in het gezin een kwartier leest! Lezen doet lezen!