Pop up Repair Café

20-02-2020
Een kapotte step, een koffiezetapparaat dat het niet meer doet of een los lusje aan een laptoptas? Niets is de vrijwilligers van Repair Café Hengelo Gld te gek. Op woensdag 19 februari bezochten vier reparateurs en een naaister IKC De Garve in Wichmond. De school werd omgetoverd tot pop up Repair Café. Er was een naaimachine, er waren gereedschapskisten, schroevendraaiers en snoeren. Veel kinderen hadden kapotte spulletjes meegenomen van thuis.
De afgelopen twee maanden werkten de kinderen van de bovenbouw aan het thema 'milieu'. En hierbij speelt duurzaamheid en hergebruik natuurlijk een belangrijke rol.
En wie zegt dat de jeugd van tegenwoordig niet praktisch is? De kinderen in Wichmond stroopten hun mouwen op en gingen enthousiast aan het werk. Ze werden in drie groepen verdeeld. De eerste groep kreeg uitleg over doel en werkwijze van het Repair Café. De tweede groep ging aan de slag met de reparateurs en voor de laatste groep was er een leuke quiz. Na 20 minuten ruilden de groepen van activiteit. Er werd geschroefd, met elkaar overlegd en er waren veel vragen. En dan gaat de tijd snel...
Het koffiezetapparaat doet het weer en de laptoptas is gemaakt. Een geslaagde afsluiting van een boeiend thema. Uiteraard met dank aan de inzet van de vrijwilligers!
 
Het Repair Café Hengelo is elke eerste en derde donderdag van de maand open van 15.00 tot 20.00 uur. U vindt het Repair Café aan de Kerkstraat 15 in Hengelo Gld. De vrijwilligers hebben een slagingspercentage van rond de 85 %. Heeft u iets te repareren? U bent van harte welkom.