Vakantie-expert Hilde als Talent op De Garve

10-10-2019
Op woensdag 2 oktober startte ook op basisschool De Garve de Kinderboekenweek. In het kader van het thema 'Reis je mee?' kwam vakantie-expert Hilde Hissink op bezoek. Ze had zich via de Talentenlijst van het Verbindingsproject Wichmond hiervoor aangemeld.
Voor alle leerkrachten van de school bracht ze een 'vliegticket' mee. Blij verrast gingen de leerkrachten op reis naar verschillende landen. Ze kwamen opgetogen terug met koffers vol passende kleding, afbeeldingen en souvenirs van het betreffende vakantieland. Aan de kinderen de opdracht om te onderzoeken naar welk land de leerkrachten waren geweest. In de meeste koffers zat ook een boek over het betreffende land. Voorlezen in het Pools of Japans viel echter nog niet mee!
Hilde had nog meer in petto voor de kinderen van De Garve. In groep 5 t/m 8 hield ze een soort Collegetour. De kinderen mochten haar alles vragen over haar beroep. Ook is er in de hal van De Garve een prachtig ingericht stand met allerlei voorlichtingsmateriaal over reizen te vinden.
Een mooi voorbeeld van de inzet van dorpstalenten voor de kinderen van De Garve in Wichmond!