NL doet. Aan de slag met het ontmoetingsplein op zaterdag 16 maart.

16-03-2019
IKC de Garve vormt het schoolplein om tot een ontmoetingsplein. Een plek voor ontmoeting voor het hele dorp. "Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl. Er zijn diverse klussen zoals het plaatsen van een boomhut, inplanten van een insectentuin, verplaatsen van zand, verwijderen tegels, en een hut maken van wilgentenen. Kortom voor iedereen is er wel wat te doen.

Trots
Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Tijdens de editie van 2018 zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: "Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo'n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z'n allen het verschil in Nederland."

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Datum: 16 maart 2019
Waar: IKC de Garve, Wichmond
Klus: Klussen op het nieuwe ontmoetingsplein