Start aanpak Ontmoetingsplein

06-02-2019
Maandag 28 januari jl. hebben de kinderen onder barre winterse omstandigheden de eerste stenen gelicht, als openingshandeling voor de verandering van het schoolplein tot een groen Ontmoetingsplein.
Het was koud en het regende, maar dat mocht de pret niet drukken. Enthousiast is er 25 vierkante meter stenen verwijderd en zijn de stenen netjes op pallets gestapeld. Met uiterste precisie werd dit keurig geregeld. In rijen werden de stenen (st)een  voor (st)een doorgegeven.
Bij de houtsnippers werden kruiwagens vol geharkt en op een bult gebracht. De bedoeling is dat alle materialen zo veel mogelijk weer opnieuw worden gebruikt.
 
Mooi om te zien, hoe sommige kinderen direct het werk zien. Anderen zijn kanjers in doorzetten. Weer anderen  snappen gelijk waarom het belangrijk is  dat de stenen precies recht op de pallets moeten. Sommige kinderen vonden het heerlijk om nog even lekker met de houtsnippers te spelen.  En zo droeg iedereen zijn steentje bij.
 
IKC De Garve heeft van onder andere Leader Achterhoek en het Bernard Cultuurfonds  subsidie geld gekregen om er voor te zorgen dat het oude schoolplein ook na schooltijd, een plaats van ontmoeten wordt voor jong en oud voor het dorp Wichmond/Vierakker. De werkzaamheden zullen een paar maanden in de beslag nemen.