Kerst op IKC De Garve

21-12-2018
Persbericht IKC De Garve viert Kerst samen met het dorp!
Op 20 december kwamen alle lijnen bij elkaar in de viering van Kerst op IKC De Garve. Een samenwerking tussen kinderopvang, school, muziekschool en allerlei partijen uit het dorp.
De dag begon met een peuter/kleuterconcert in de Protestantse Kerk te Wichmond. Peuters en kleuters zongen onder begeleiding van piano en trompet. Voor deze gelegenheid was ook het koor van de kerk in Vierakker aangeschoven, evenals het Engelenkoor van de basisschool. Veel ouders, opa en oma's en buurtgenoten waren aanwezig.
Na de koffie in school met een lekkere wafel, gebakken door leerlingen voor groep 8, werd de dag vervolgd met een Open Les van en door de leerlingen van groep 5  en 6 en de docenten van de Muziekschool in Doetinchem. De school doet mee met een project van versterking muziekonderwijs op de basisschool. De kinderen lieten zien welke vorderingen zij maken in hun muzikale ontwikkeling. Enkele leden van Jubal zijn hierbij vrijwilliger en helpen wekelijks bij deze lessen. Het was een spetterende les en het plezier van kinderen en docent was enorm.
De dag werd besloten met een Kersttocht door het dorp waaraan allerlei mensen en groepen mee deden. De tocht startte op het plein van school, waar de activiteitencommissie van de school  stond met een koek en zopie. De groepen kinderen en ouders togen eerst naar de kerk tegenover de school, waar dominee Tim van Wiersum met hulp van het ad hoc koor het verhaal van de aankondiging van de geboorte van Jezus vertelde. Bij Dok vertelde de waard dat er geen plaats was in de herberg. Kinderen zagen Jozef en Maria met de ezel op zoek naar de stal.  De deelnemers liepen onder muzikale begeleiding van Jubal, het ad hoc koortje en de midwinterhoornblazers langs de geiten, richting de kerk in Vierakker, waar het Engelenkoor nogmaals zong en Jan Marijnissen het Kerstverhaal vertelde.
Wat een prachtige dag, met dank aan veel betrokkenen uit het dorp.  IKC De Garve kan terugkijken op een geweldig Kerstfeest.